mandag 19. april 2010

Det gror i neset

Eg lika godt å pottla i hagen. Kjekt når eg mesten ser det gror fra dag til dag. Denne planten kjeme eg ikkje på ka hette, men det blir gule blomster på om ei stund. (kan de hetta eggblomst eller noge lignande??) Har planta oppi ei koppergryta eg har fått frå mi bestemor.

...denne vett eg: Krokus! Har ikkje så månge i bedene mine, men de poppa opp månge plasser i hagen.


Med desse hadde eg ein plan når eg planta de. Dei er jo blå, så i tillegg har eg kvite og rauge tulipaner. Planen var at de sko stå fint i inngangsparti-bedet mitt til 17-mai. Men desse kjeme altfor tidlig, og er avblomstra når tulipanene kjeme... Eg meina de heter Snøstjerne.


Desse Fiolene (eller er det stemorsblomster??) vekse villt i hagen min. I høst flytta eg de og samla de i et nytt bed. De blomstra mesten heila året og eg synes de er knallfine:)


Hosta har eg knallmøkje av. Her har eg planta nogen i bedet v/inngangen. Her er det ganske tørt for det er nærmest grunnmuren på huset. Har lagt masse fine steinar så eg har stjelt frå elve og fossen i Ølmis. Syns det er fint der dei presse seg fram mjydlå steinane.


2 buskar med Duft-jasmin har eg sett v/inngang. Når dei blomstra blir det ei fantastiske lukt. Kjekke å ta inn òg, pga den goa lukte, men de står ikkje så lenge.I fjor sette eg Jordbær-rababra. Ser ut som den òg kjeme fint. Håpa eg kan laga deilige rababra-graut i sommar:)Skal bli spennande å sjå om Peonene mine kjeme fint dette året. Dei blei flytta i fjor. Trur mesten Peoner er ein av dei finaste blommane eg veit om. Eg har 3 sorter. Desse er dei gamlaste, og eg har fått de frå "na Mor". Ei tua har eg fått frå Ann Kristin, og ei planta har eg kjøpt.Desse planta eg i haust, og eg trur det er kvite Svibel.

Gleda meg te masse fine dagar ute, og eg ska kooosa meg å stedla i hagen min:)

1 kommentar:

  1. Så hærlige vårbilder. Her oppe i nord er det ennå masse snø i hagen.
    Ønsker deg en fin dag.
    :) Susanne

    SvarSlett